Yrittäjän virheet – älä tee samoja virheitä kuin minä

21.09.2021

Yrittäjät tekevät samoja inhimillisiä virheitä, kuin kuka tahansa meistä. Kuitenkin monet yrittäjän virheet olisivat vältettävissä, jos tietoa ja ymmärrystä yrittäjyydestä olisi enemmän ja helpommin saatavilla.

Mielestäni itse yritys tai yhdistys on lähinnä vain työkalu virallisten asioiden hoitamiseen. Varsinainen työ tapahtuu palvelemalla asiakkaita tai yhteisön jäseniä.

Vaihtoehtoja oman liiketoiminnan tekemiseen on monia, esimerkiksi osakeyhtiö, toiminimi, kevytyrittäjyys tai osuuskunta.

Kevytyrittäjyys on aivan loistava vaihtoehto aloittaa tekemään omaa liiketoimintaa. Tällöin ei tarvitse edes olla yrittäjä virallisesti, vaan laskutuksen voi hoitaa kevytyrittäjyyspalvelun kautta. Oman palkan nostaminen onnistuu kevytyrittäjyyspalvelusta kätevästi verokortin kautta.

Missään nimessä tarkoitus ei kuitenkaan ole se, että kaikista ihmisistä tulisi yrittäjiä – tai että kaikki tekisivät omaa liiketoimintaa. Monelle mielekkäin vaihtoehto on perinteinen palkkatyö.

Yhä useammat kuitenkin haluavat kuukausipalkan lisäksi ansaita hieman ylimääräistä tekemällä sivutoimisesti omaa liiketoimintaa. Vastaavasti oman liiketoiminnan ohella voi tehdä palkkatöitä.

Ennen tämä on ollut huomattavasti hankalampaa, mutta nykyään mahdollisuus on helpommin kaikkien ulottuvilla kevytyrittäjyyden kautta.

Aloittaessani monet yrittäjän virheet tulivat tutuiksi

Oma liiketoimintani käynnistyi virallisesti tammikuussa 2008. Tuolloin minulla oli mahdollisuus tehdä oman toimintani ohella yliopistolla hallivalvojan sekä tentinvalvojan töitä. Näin toimeentuloni ei ollut pelkästään oman liiketoimintani varassa.

Aloittaessani vuonna 2008 minulla ei luonnollisestikaan ollut yhtään kokemusta. Myöskään osaamista ei ollut paljoa. Vaikka olin opiskellut yliopistolla monta talouskurssia, ei niillä käsitelty yrittäjyyttä, joten opit eivät juurikaan valmistaneet yrittäjän arkeen.

Tärkein asia – asenne – minulla kuitenkin oli kunnossa.

Olin valmis oppimaan, tarpeen vaatiessa vaikka kantapään kautta. Ja niin opinkin, paljon – ja nimenomaan kantapään kautta.

Nyt tekisin todella monta asiaa eri tavalla. Tästä syystä olenkin perustanut Tekijäakatemian – jotta sinun ei tarvitse tehdä samoja virheitä, kuin mitä minä ja monet muut olemme tehneet.

Olen nyt toiminut yrittäjänä yli 10 vuotta ja liiketoimintavalmentajana yli 6 vuotta sekä tehnyt yli 100 haastattelua yrittäjistä.

Vuosien varrella minulle on kirkastunut, mitkä yleisimmät yrittäjän virheet ovat – ja ennen kaikkea se – miten sinä voit välttää ne.

Jos kiinnostuit, katso lisätiedot Tekijäakatemiasta.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!