Uusi tuote kannattaa rakentaa asiakkaita kuunnellen

15.08.2021

Uusi tuote voi hajauttaa fokuksen tai palvella asiakkaita

Tällä viikolla minulla on ollut työn alla muutamakin uusi tuote, joista toinen julkaistiin viime syksynä ja toinen tänä kesänä. En käy tuotteita tarkemmin läpi, sillä molemmat tuotteet ovat myynnissä ainoastaan nykyisille asiakkailleni.

Haluankin korostaa, kuinka tärkeää on kuunnella millaisia tuotteita ja palveluita asiakkaat haluavat ja mitä tarpeita heillä on. Nämäkin tuotteet on tehty asiakkaiden tarpeista käsin.

Yrittäjillä on usein monia kiinnostuksen kohteita ja he pystyvät luomaan ihmisille arvoa monilla eri tavoilla. Lähtökohta on siis hyvä, mutta liian usein lähdetään tekemään monille eri kohderyhmille monia erilaisia tuotteita. Näin fokus yleensä hajoaa ja omat resurssit, aika ja energia, loppuvat. Tällöin henkilö voi periaatteessa tehdä paljon töitä, mutta mikään asia ei kuitenkin etene kunnolla.

Kannattaakin lähteä palvelemaan yhtä kohderyhmää ja olla mahdollisimman tarkkaavaisena siitä, mitä juuri tämä kohderyhmä tarvitsee, luoden uusia tuotteita vain heille.

Tällä viikolla julkaisin kaksi artikkelia

Toisessa tämän viikon artikkelissa, tekstimuotoon kirjoitetussa Marko Vapasta tehdyssä 101 tarinaa yrittäjyydestä -haastattelussa puhutaan mm. markkinalähtöisestä hinnoittelusta.

Hinnoittelu on yleensä monilla haastavaa, etenkin jos kyseessä on palvelun hinnoittelu. Artikkelissa on mainio esimerkki siitä, miten asiakkaita voi osallistaa hinnoitteluprosessiin.

Hinnoittelussa ja tuotekehityksessä on tärkeä muistaa yrittäjyyden molemmat puolet. Toisen puolen muodostavat omat intohimot, unelmat ja itsensä toteuttaminen. Toisen puolen muodostavat asiakkaiden tarpeet.

Molempien puolien on tärkeää olla tasapainossa. Jos mennään liikaa omat intohimot edellä, johtaa se usein siihen, että tehdään fokuksen hajotessa paljon erilaisia tuotteita eri kohderyhmille. Tällöin asiakkaiden puoli ja heidän palvelemisensa saattaa unohtua, oman ajan ja energian loppuessa kesken.

Jos taas mennään liikaa asiakkaiden puoli edellä ja unohdetaan omat intohimot, niin unelmatyö muuttuu helposti peruspuurtamiseksi. Paras lopputulos tuleekin yleensä tasapainon kautta, kun oma puoli ja asiakkaiden puoli ovat tasapainossa.

Toinen tämän viikon artikkeleista koskee työpöytää. Artikkelissa pohdin, että hyvä pöytä on yksi parhaista keinosta lisätä helposti omaa työhyvinvointiaan ja hyvinvointiaan ylipäätään.

Jos säädettävän sähköpöydän hankkiminen ei jostain syystä onnistu, liittyen esimerkiksi työtilaan tai budjettiin, voi tilannetta paikata luovuudella. Nykyisen pöydän päälle voi tarvittaessa laittaa vaikka pahvilaatikon, jotta pystyisi tekemään halutessaan seisaaltaan koko päivän tai osan päivästä.

Videoiden kehittäminen kamerakulman avulla

Tätä videota kuvatessani, olen itsekin laittanut tietokoneen alle korokkeiksi tulostimen sekä kirjan. Tästä päästäänkin aiheeseen, josta viime viikolla lähdettiin liikkeelle, kun aloitin videoita kuvaamaan.

Ensimmäinen videohan oli periaatteessa niin huonolaatuinen, kuin vain voi olla. Nyt olen siis ottanut edellisestä videosta yhden pienen askeleen eteenpäin, kun olen nostanut tietokoneen kameran kasvojen tasolle. Näin kuvakulma on parempi, kuin aiemmassa alaviistosta kuvatussa videossa.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!