Työpöytä parantaa työtehoa – kymmenistä vaihtoehdoista valitsin tämän

10.08.2021

Teemme töitä suuren osan elämästämme, joten työergonomian parantaminen on harvoin huono valinta. Yleensä se onkin kulun sijasta investointi, joka vaikuttaa terveyden lisäksi myös työn tuottavuuteen. Laadukas työpöytä voi olla käytössäsi jopa useamman vuosikymmenen, joten sen hinta per käytetty työtunti on minimaalinen.

Viime vuosien aikana olen useammankin kerran törmännyt juttuihin liiallisen istumisen haitoista. Tästä syystä seisomapöytä onkin aivan loistava vaihtoehto työpöydäksi. Normaali kirjoituspöytä harvoin on täsmälleen sopivalla korkeudella, mutta säädettävät työpöydät mahdollistavat korkeuden säätämisen millilleen oikeaksi.

Sähkötyöpöytä antaa myös mahdollisuuden vaihdella helposti ja nopeasti työasentoa päivän mittaan, jos haluat osan ajasta istua ja osan seistä.

Kun aloitin selvittää, mikä olisi sopivin sähköpöytä minulle, kartoitin monta kymmentä eri vaihtoehtoa. Lopulta valintani osui Maskun Smart-säätöpöytään.

Miksi valintani oli juuri tämä työpöytä?

Tämä oli sopivan kapea työpöytä

Moni tietokonepöytä oli tarpeisiini liian suuri, leveydeltään joko 140 cm tai 160 cm. Tämä pöytä oli leveydeltään 118 cm, syvyyden ollessa 59 cm.

Korkeussäädettävä työpöytä muistipaikoilla helpottaa arkea

Pöydän käyttöä helpottaa huomattavasti, jos sähkösäädettävä työpöytä sisältää muistipaikat. Tarvetta ominaisuudelle tulee etenkin silloin, jos päivän mittaan työskentelee sekä seisten, että istuen. Tai jos säädettävä tietokonepöytä on myös jonkun toisen käytettävissä.

Pöydän ulkonäkö miellytti silmää

Makuasioista voi toki aina kiistellä. Omasta mielestäni tämä pöytä oli tyylikkään näköinen, pelkistetyn siisti valkoinen työpöytä, vaikka se ei mikään design-työpöytä tai antiikkinen kirjoituspöytä olekaan.

Sähköpöydän runko oli tukeva

Kuvien perusteella tämä pöytä vaikutti jämäkältä, kun taas osa pöydistä vaikutti hieman rimpuloilta. Vaikka pöydälle ei paljon painoa tulisikaan, on mukavaa, että itsellä on tukeva työpöytä.

Mieluummin edullinen sähköpöytä, kuin kallis

Vaikka hinta ei ollut tärkein kriteeri, on sekin hyvä ottaa huomioon. Olisin todennäköisesti ostanut tämän pöydän normaalillakin hinnalla, mutta ostohetkellä se sattui olemaan tarjouksessa ja sain sen hintaan 400 € sis. alv 24 %. Monet sähköpöydät olivat huomattavasti kalliimpia.

Kotiinkuljetus oli mukava extra

Pisteenä iin päälle oli mahdollisuus kotiinkuljetukseen. Tämä pöytä ilmestyi kotiovelle hintaan 19 € sis. alv 24 %.

Yhteenveto

Tämä pieni säädettävä työpöytä oli kuin minulle luotu. Sähköinen työpöytä on ollut käytössäni nyt vuoden verran ja sen hinta-laatusuhde on kerrassaan mainio. Kaikesta hehkutuksesta huolimatta, kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö.

Jos sinulla on ollut selän tai niska-hartiaseudun kipua tai jännitystä, kannattaa ehdottomasti pohtia, voisitko parantaa hyvinvointiasi sekä työtehoasi uuden työpöydän avulla.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!