Pitkäjänteisyys on tärkeää – oli kyseessä markkinointi tai kehittäminen

03.10.2021

Pitkäjänteisyys on markkinoinnissa avainasemassa

Tämän artikkelin aihe – pitkäjänteisyys – tuli valittua kolmesta eri syystä.

Ensimmäinen syy on se, että tällä viikolla oli Tekijäakatemian kohtaamishetki, jossa käsittelimme mm. markkinointia. Sekä maksullista, että ilmaista markkinointia voi tehdä todella monella eri tavalla. On hyvä testata erilaisia markkinointikeinoja, jotta löytyvät ne, jotka tuntuvat luontevimmilta ja tuovat parhaat tulokset.

Testausta varten voi asettaa itselleen jonkin aikarajan. Sitten kun testaukset on testattu, olisi hyvä sitoutua valittuun markkinointitapaan pitkäjänteisesti. Jos nimittäin jatkuvasti poukkoilee markkinointikeinosta toiseen, ei niistä välttämättä mikään tuo kunnolla tuloksia.

Pitkäjänteisyys ja säännöllisyys julkaisemisessa

Toinen syy tämän artikkelin aiheen valinnalle on se, että pudotin tällä viikolla julkaisutahtia viime viikon kolmesta julkaisusta kahteen julkaisuun. Lisäksi pudotan julkaisutahtia vielä ensi viikolla yhteen julkaisuun, koska aloitan huomenna organisoida tämän vuoden Täysii-seminaaria.

Jos yrittäisin puskea väkisin joka viikko kolme julkaisua, niin todennäköisesti siinä kärsisi laatu, joutuisin tekemään ylitöitä tai joutuisin tekemään kiireellä. Mikään vaihtoehdoista ei ole hyvä – ja jos niistä millä tahansa jatkaisi tarpeeksi kauan, loppuisi julkaiseminen todennäköisesti kokonaan, koska kuormitus olisi liian kovaa liian pitkän ajan.

Tästä syystä tein siis tietoisen päätöksen, että kevennän julkaisutahtia yhteen julkaisuun viikossa. Näin pyrin julkaisemaan nimenomaan pitkäjänteisesti. Julkaisen mieluummin pidemmän aikaa joka viikko, kuin vähän aikaa kolmesti viikossa, jonka jälkeen julkaiseminen jäisi kokonaan pois.

Opin kantapään kautta pitkäjänteisyyden merkityksen

Kolmas syy tämän viikon aiheelle on se, että julkaisin tällä viikolla artikkelin omasta vuodestani 2009, teemana vauhtisokeus. Tuolloin lähdin kasvattamaan toimintaani aivan liian kovalla vauhdilla ja opin kantapään kautta monta asiaa. Jälkeenpäin onkin helppoa analysoida, miten minun olisi kannattanut toimia, eli nimenomaan pitkäjänteisesti.

Kantavana ajatuksena on se, että ihmiset yliarvioivat sen, mitä voivat tehdä lyhyellä aikavälillä, mutta aliarvioivat sen, mitä voivat tehdä pitkällä aikavälillä. Vuodesta 2009 oma oppiläksyni on se, että kannattaa panostaa enemmän pitkäjänteisyyteen.

Videoiden kehittäminen akustiikkalevyjen avulla

Videoiden kehittäminen jatkuu myös tällä viikolla ja viikon kehityskohde on akustiikkalevyt. Syy valinnalleni – esimerkiksi kameran, valojen ja mikrofonin sijasta – on se, että akustiikkalevyt asennetaan niitä varten vasten rakennettavaan kehikkoon.

Tähän samaan kehikkoon voi sitten asentaa myös kameran, valot ja mikrofonin. Koska kehikko suunnitellaan ja tehdään akustiikkalevyjen mittojen mukaan, on tärkeää valita ensin, millaisia akustiikkalevyjä käyttää.

Tämän artikkelin yhteydessä olevalla videolla käyn läpi yksityiskohtia akustiikkalevyjen osalta.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!