Mitä tarkoittaa priorisointi – ja miten priorisoin tulevat työni?

22.08.2021

Priorisointi on asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen

Pohdin esimerkin kautta sitä, mitä tarkoittaa priorisointi. Aloitin julkaisemaan uutta materiaalia kolmisen viikkoa sitten. Julkaisin jokaisena kolmena viikkona kolme artikkelia sekä yhden videon, eli yhteensä yhdeksän artikkelia ja kolme videota.

Tämä on ollut arvokasta oppia, kun minulle on hahmottunut, minkä verran aikaa ja energiaa tällainen julkaisutahti vaatii. Nyt minulle on kuitenkin tullut sen verran paljon asiakastöitä, että priorisoin ajankäyttöni niiden tekemiseen, pitäen tauon julkaisemisesta.

Tällä viikolla julkaistuista artikkeleista toinen on tehty Katri Syvärisen videohaastattelun pohjalta. Tämä artikkeli käsittelee sähköistä liiketoimintaa, joka on itsellänikin ollut todella merkittävässä roolissa omassa yrittäjyydessäni. Erityisesti verkkokurssit ovat muuttaneet paljon omaa arkeani verrattuna tilanteeseen, mistä aikanaan lähdin liikkeelle.

Sitä, mistä liikkeelle lähdin, käsittelee toinen tämän viikon artikkeli. Käyn läpi vuotta 2007, jolloin tein päätöksen itseni työllistämisestä. Yrittäjyyteni alkoi oikeastaan jo tuolloin, vaikken sinä vuonna vielä yritystä perustanutkaan. Artikkelissa kerron hieman taustaa, miten päätökseni syntyi.

Videoiden kehittäminen trimmaamalla

Videoiden kehittäminen jatkuu myös tällä videolla. Vaikken tämän videon kohdalla käytä varsinaista editointiohjelmaa, trimmaan kuitenkin videota hieman, leikkaamalla alusta sekä lopusta pienet pätkät pois. Näin ne muutamat ylimääräiset sekunnit, jotka tulevat videolle sen käynnistämisen ja sammuttamisen yhteydessä, saadaan leikattua pois.

Kyseessä ei siis ole mikään valtava parannus, mutta se on sinulle sekä muille katsojille mukavaa, että sisältö alkaa välittömästi, kun videon käynnistää. Myöskään lopussa ei ole ylimääräisiä sekunteja.

Trimmaamisessa käytän tässä esimerkissä kahta eri ohjelmaa. Tämän videon alun olen trimmannut QuickTime Playerillä, jolla video on tallennettu. Videon loppu taas on trimmattu YouTubessa, jossa video on julkaistu. Molemmat sovellukset ovat helppokäyttöisiä, mutta pidän QuickTime Playeriä hieman kätevämpänä.

Mitä tarkoittaa priorisointi sinun arjessasi?

Kannustan myös sinua miettimään, mitkä ovat sinun prioriteettisi. Mitä teet arjessasi ensisijaisesti? Mistä lähdet liikkeelle päivittäisessä tekemisessä? Mitkä asiat haluat ainakin saada tehdyiksi? Mitä taas ovat niitä asioita, joita teet, kun tärkeimmät asiat on hoidettu?

Periaatteessa emme koskaan ehdi tehdä kaikkea, mutta aina ehdimme ainakin aloittaa tärkeimpien asioiden tekemisen. Kun tekee asioita, jotka on itse valinnut tärkeimmiksi, on tekemisessä enemmän rauhaa.

Kannattaa siis ehdottomasti miettiä omia prioriteetteja ja priorisoida niiden pohjalta omaa tekemistään.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!