Itsensä työllistäminen – tämä oli yksi elämäni tärkeimmistä päätöksistä

17.08.2021

Olin viikon verran sairaana, enkä voinut tehdä juuri mitään. Minulla oli kuitenkin hyvä tilaisuus pohtia, mitä elämältäni haluan. Oli vuoden 2007 heinäkuu ja itsensä työllistäminen oli taas hiipinyt mieleeni.

Muistan kun olin tuosta hetkestä alle vuosi takaperin yllättänyt itsenikin sanomalla ääneen, että aloitan oman yritystoiminnan… kun vain keksin minkä!

Sairaana ollessani tuo hetki palasi mieleeni. Lisäksi oivalsin, mitä haluan tehdä.

Tein yhden elämäni tärkeimmistä päätöksistä

Lauantaina 14.7.2007 tein yhden elämäni tärkeimmistä päätöksistä, kun päätin työllistää itseni.

Tietenkään minullakaan ei ole aina ollut helppoa, mutta kertaakaan en ole tuota päätöstä katunut.

Sanoin vielä samana iltana kahdelle ystävälleni, että olen tänään tehnyt tärkeän päätöksen, mutta tulen kertomaan siitä vasta puolen vuoden päästä.

Voit vain kuvitella, millainen arvuuttelu siitä alkoi – sekä suostuttelu, että kertoisin päätökseni.

Koska minulla oli syyni, pidin pääni ja kerroin päätöksestäni vasta tammikuussa.

Syy oli se, että olin tuolloin ylioppilaskunnan hallituksessa. Pesti oli käytännössä kokopäiväinen ja määräaikainen työ, kestäen kalenterivuoden loppuun saakka. Halusin hoitaa homman ensin kunnialla loppuun ja vasta sitten aloittaa oman juttuni tekemisen täysillä.

Itsensä työllistäminen oli ainoa oikea valinta minulle

Olin päätöksen tehdessäni 23-vuotias, eikä kukaan ikätovereistani toiminut yrittäjänä. En myöskään tiennyt, miten sukulaiseni, ystäväni ja tuttavani päätökseeni suhtautuisivat. Etenkin, kun yritystoimintaani keskittyäkseni päätin lopettaa yliopisto-opinnot.

Lähimmäisten mielipiteillä on meihin usein paljon vaikutusta, halusimme sitä tai emme.

Monien lähipiiri ei valitettavasti tue omien unelmien tavoittelua tai yrittäjyyttä. Erityisesti tällöin on tärkeää kuulua yhteisöön, josta saa kannustusta sekä tukea.

Yhteisössä saat vinkkejä ja neuvoja ihmisiltä, jotka ovat olleet aiemmin samankaltaisessa tilanteessa, kuin missä sinä olet nyt. Vinkkien ja neuvojen lisäksi pelkällä myötätuntoisella kuuntelulla ja halulla ymmärtää (tuomitsemisen sijasta) voi olla valtava merkitys.

Yhteisöstä saamasi vertaistuen merkitys on valtava

Vertaistuki on kultaakin arvokkaampaa. Yhdessä jaetut surut ja pettymykset ovat puolet pienempiä, mutta yhdessä jaetut ilot ja onnistumiset ovat kaksinkertaisia.

Muistan vieläkin elävästi sen ajanjakson, jolloin minulla ei ollut mitään yhteisöä, johon kuulua. Se tuntui todella yksinäiseltä. Tämä on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen, että muutaman mutkan kautta olen itse päätynyt perustamaan yhteisön.

Jos sinä olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja kaipaat tosiaan tukevien sekä kannustavien ihmisten lämminhenkiseen yhteisöön, tutustu tarkemmin Tekijäakatemiaan.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!