Aloittaminen on vaikeaa – miten päästä alkuun tauon jälkeen?

08.08.2021

Aloittaminen

Aloitan tämän tekstin aiheesta aloittaminen, sillä julkaisen nyt ensimmäisen videon tauon jälkeen, joten aihe on ajankohtainen juuri nyt. Kuvaamallani videolla haluan korostaa, että videoiden kuvaamisen aloittaminen ei ole kiinni laitteista, sovelluksista tai tekniikasta.

Kuvasin videon tietokoneen videokameralla, käyttäen tietokoneen mikrofonia. Käytössäni ei siis ollut kunnollista kameraa tai mikrofonia, järkevää taustaa tai valaistusta, kuten ei myöskään äänenvaimennusta. Ainoastaan siis tietokone.

Koska sinäkin tätä tekstiä internetin kautta luet, niin hyvin todennäköisesti käytössäsi on tietokone, tabletti tai puhelin, jolla voit halutessasi videon kuvata. Eihän kaikki ihmiset missään nimessä halua kuvata videoita, mutta jos sinä haluat, niin tekniikasta se ei todennäköisesti jää kiinni.

Tätä videota en edes editoinut. Yksi editoinnin hyöty olisi se, että silloin voisi kuvata yhden kohdan kerrallaan, jolloin ei tarvitsisi vilkuilla muistiinpanoja kesken kuvaamisen. Haluan tällä videolla kuitenkin alleviivata sitä, että käytössä ei tarvitse olla editointiohjelmaakaan, vaan videon voi kuvata yhdellä otolla.

Tavoitteet ja toiminnan kehittäminen

Monet asettavat itselleen jonkin tavoitteen, esimerkiksi videon julkaisemisen joka viikko. On toki hyvä, että on jonkinlainen suunnitelma, mutta jos tavoite on liian kova, saattaa koko juttu jäädä kesken. Tämäkin on kuitenkin ihan OK, eikä sitä tarvitse pelätä. Vaikka projekti jäisi kesken, olet joka tapauksessa oppinut paljon uutta sitä tehdessäsi.

Seuraava vaihe on kehittäminen. Vaikka lähdet liikkeelle jostain tietystä laatutasosta, ei se missään tapauksessa tarkoita sitä, että kaikki videot tulisivat olemaan samalla tasolla, vaan tasoa voi koko ajan kehittää oman ulosannin sekä teknisen puolen osalta.

Monia asioita voi siis kehittää, mutta missään nimessä kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Lähde siis kehittämään toimintaasi sellaisella tahdilla, mikä tuntuu sinulle sopivalta. Olennaista on lähteä liikkeelle nopeasti ja jatkaa kehittämistä jatkuvasti.

Sivuston ja sosiaalisen median profiilien aktivoiminen

Se, että ylipäätään tein videon tauon jälkeen, liittyy siihen, että aktivoin tällä viikolla tämän sivuston sekä sosiaalisen median profiilini; Facebookin, Instagramin, YouTuben, Twitterin ja LinkedInin.

Julkaisin tällä viikolla kaksi artikkelia. Ensimmäinen kertoo siitä, miten minusta tuli valmentaja noin 15 vuotta sitten. Jos sinä haluaisit valmentaa, olet joskus valmentanut tai valmennat säännöllisesti, voisit olla kiinnostunut tästä artikkelista.

Toinen artikkeli on tekstimuotoon kirjoitettu yrittäjyyshaastattelu, ensimmäinen 101 tarinaa yrittäjyydestä -videohaastattelu, jonka olen kuvannut. Haastattelu on tehty tammikuussa 2016, jolloin aloitin tämän projektin.

Aloin kirjoittaa videohaastatteluja tekstimuotoon, koska osa ihmisistä tykkää katsoa videoita, kun taas toiset haluavat lukea tekstejä, joten ajattelin tarjota molemmat vaihtoehdot. Tällä hetkellä videoita on kuvattu 94 kpl, joten projekti on jo melkein valmistunut.

Tässä vaiheessa onkin mukava verrata tuota ensimmäistä videohaastattelua uusimpiin. Ensimmäinen oli tekniseltä laadultaan aika huono, se on tehty verkon välityksellä toiselta puolelta maapalloa. Sisältö on kuitenkin tekniikkaa tärkeämpää ja se on ollut alusta asti kunnossa, koska haastateltavina on ollut huipputyyppejä.

Uusimmat videot onkin kuvattu kuvaajan toimesta samassa tilassa haastateltavan kanssa, kunnon kameralla ja erillisillä mikrofoneilla. Näiden parannusten lisäksi minulla on kuitenkin mielessäni useita kehitysideoita, miten teknistä laatua voisi parantaa entisestään.

Liiketoimintavalmentaja Andy Hopi

Muutokseni käynnistyi vuonna 2006 ja parissa vuodessa toteutin hullunrohkean unelmani omasta yrityksestä ja yrittäjyyteen liittyvästä vapaudesta. Valmentajana olen toiminut jo yli 15 vuotta ja nykyään olen erikoistunut auttamaan omaa liiketoimintaansa aloittavia sekä sitä kehittäviä ihmisiä.


E-KIRJA!

Unelmoinnista unelmaelämään!

Tässä lahjani sinulle. Saat e-kirjan itsellesi täysin veloituksetta!