16.11.2016

Mitä nettisovelluksia yrittäjän kannattaa käyttää? – osa 11.

Tänään aiheena yrittäjän nettisovellukset.

Mitä sovelluksia kannattaa käyttää ja mitä ei?

Muistan, kun itse aloitin oman yrittäjäntaipaleeni, niin Facebook ja YouTube olivat vasta keksitty, enkä ollut käyttänyt niistä kumpaakaan.

Nyt näiden molempien käyttö on minulle ihan arkipäivää.

Ja suomalaisista Facebookia käyttää todella suuri osuus viikoittain.

Tällä hetkellä todennäköisesti jossain päin maailmaa ollaan kehittämässä sovelluksia, joita sinä ja minä käytämme kymmenen vuoden päästä päivittäin.

Haaste on siinä, että kun uusia sovelluksia tulee jatkuvaan tahtiin, niin mistä tietää, mitä niistä kannattaa lähteä käyttämään.

Kun aikanaan näin Facebookin ensimmäisen kerran, en todellakaan osannut arvata, kuinka paljon siitä tulisi olemaan hyötyä yritystoiminnassani.

Itse asiassa, minulla meni monta vuotta, ennen kuin otin Facebookin edes käyttöön.

Olisi tietysti hyvä tietää mahdollisimman nopeasti, että mitä kannattaa käyttää ja mitä ei, mutta käytännössähän tämä on mahdotonta.

Toki aina voi tehdä valistuneita arvauksia.

Kannattaa siis löytää mahdollisimman hyvät kysymykset, joiden avulla asiaa puntaroi.

Yksi tällainen kysymys on, että ”Voisiko tämä nettisovellus olla pitkällä aikavälillä strateginen yritystoimintani suhteen?” Ja nimenomaan vielä niin, että itse käytät sovellusta, etkä delegoi tai ulkoista sen käyttöä.

Aina kannattaakin pitää silmät ja korvat auki, mitä muut uusista nettisovelluksista puhuvat ja millaisia tuloksia he ovat saaneet.

Sitten kannattaa pohtia, voisitko soveltaa omassa toiminnassasi heidän toimintatapojaan.

Jos joku sovellus toimii jollain toisella yrittäjällä, ei se tietenkään automaattisesti tarkoita, että se toimisi sinulla.

Tulokset antavat kuitenkin suuntaa, että jos sovellus toimii jollain toisella yrittäjällä, saattaa se mahdollisesti toimia myös sinulla.

Tällaista pohdintaa tällä kertaa.

Toivottavasti osaat löytää ne sovellukset, jotka palvelevat juuri sinun yritystoimintaasi mahdollisimman hyvin.