12.09.2014

Onko sinulle aamuherääminen vaikeaa? Katso 4+1 vinkkiä.

Andy Hopi on Täysii –seminaarin ja Tekijäakatemian perustaja, joka tekstissään kertoo, miten sinä voit tehdä aamuistasi helpompia ja nautinnollisempia.

Onko sinun joskus haastavaa olla heti herättyäsi virkeä ja hyväntuulinen?

Niin minunkin.

Varmasti meidän kaikkien on…

Vaikka suurin osa aamusta sujuisikin helposti, niin välillä ei vaan millään meinaa lähteä päivä käyntiin.

Mitä silloin kannattaisi tehdä?

Ajattelin, että näistä viidestä vinkistä voisi olla sinulle hyötyä.

1. Äkkilähtö – ilta alkaa aamulla

Vaikka illalla ajattelisit, että aamulla nouset ajoissa, niin herätyskellon soidessa alkaa kuitenkin torkutusrumba. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus ohjelmoida itsesi nousemaan välittömästi ylös herätyskellon piristessä. Tällöin olet jo jalkeilla, ennen kuin edes huomaat olevasi väsynyt. Ja nyt kun olet jalkeilla, ei sänky enää vedä sinua puoleesi, vaan aamuaskareiden aloittaminen sujuu kohtuullisen kivuttomasti.

2. Rento meininki – inspiroivat jutut saavat ajatuksesi liikkeelle

Jos aamuherätyksen ja töiden aloittamisen välissä on väljyyttä, voit suorittaa aamutoimet hieman verkkaisemmin. Voit katsoa jonkun inspiroivan videon tai jutella mahdollisen kanssaherääjäsi kanssa. Voitte muistella millaisia unia edellisenä yönä näitte tai mitä tuleva päivä pitää sisällään. Kun ajatukset alkavat virtaamaan, on huomattavasti helpompaa ryhtyä työskentelemään. Verrattuna siis siinen, että aamutoimet menisivät aamukoomassa.

3. Kunnon unet – levänneenä maailma näyttää erilaiselta

Jos aamut ovat vaikeita, on suuri todennäköisyys, että sinulle on saattanut kertyä pientä univelkaa. Tähän auttaa tietysti kunnot unet. Viikolla tämä saattaa olla haastavaa toteuttaa töiden, perheen, harrastusten, stressin ym. seikkojen takia. Jos kuitenkin pääset edes jonain iltana aikaisin nukkumaan, saattaa aamulla odottaa palkintona herääminen ennen herätyskelloa. Etenkin viikonloppuna on hyvä mahdollisuus kuitata (tai ainakin lyhentää) univelkoja.

4. Liikettä niveliin – kun keho liikkuu, alkaa mielikin liikkua

Kevyt liikunta toimii lähes poikkeuksetta. Tämä voi tarkoittaa pientä kävelylenkkiä ja mahdollisesti ihan salitreeniäkin. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että liikkumisen tarkoitus on herättää, ei uuvuttaa. Kovempi treeni voi olla järkevämpää suorittaa sitten työpäivän jälkeen. Usein tyhjäkin mieli alkaa liikkua ihan eri tavalla sen jälkeen, kun keho saa pientä liikettä osakseen.

5. Kone käyntiin – kahvi, tuo suomalaisten musta kulta

Tätä en suosittele joka aamu käytettäväksi, mutta silloin tällöin harkitusti käytettynä tämä ei kuormita kehoa liikaa. Kyseessä on siis jonkin ruoan tai juoman käyttö, joka saa kropan käyntiin. Monia meistä auttaa kahvi tai jokin sokeria sisältävä leivonnainen, makeinen tai juoma. Nämä kuitenkin yleensä kuormittavat kehoa, joten näitä kannattaa nauttia tarkoin ja harkitusti, ettei näistä tule edellytys heräämiselle.

> Klikkaa tästä <  ja kuulet 13:sta asiantuntijan vinkit hyvinvointiin!

p.s. Kerro alla, miten sinä teet aamuistasi nautinnollisempia?